در این مقاله به سوالاتی همچون محصولات ارگانیک چیست؟، محصول ارگانیک چه مجوزی دارد؟ فواید محصولات ارگانیک؟ و . . . خواهیم پرداخت

قبل از هرچیز لازم است این را بدانید که محصولات ارگانیک با محصولات طبیعی متقاوت است،به طور خلاصه می توان گفت :

محصول ارگانیک بدون دخالت هرگونه ماده‌ی شیمیایی و روش‌های مصنوعی تولید می‌شود

امروزه با افزایش آگاهی مردم و اهمیت دادن بیشتر به سلامتی خود اغلب افراد با محصولات ارگانیک آشنا هستند همین آشنایی به حدی بوده که امروزه شاهد فروش و تبلیغ انواع محصولات خوراکی با معرفی ویژگی هایی مثل ” این یک محصول ارگانیک است .” و یا ” این محصول کاملا طبیعی است” که باید حواسمان باشد چون “محصولات ارگانیک” و ” محصولات طبیعی ” متفاوت است.اولین و آسانترین راه برای آنکه بفهمیم یک محصول ارگانیک هست یا نه؟!؟ دقت به برچسب و داشتن مجوزهای ارگانیک می باشد

اگر محصولی برچسب داشته باشد تضمین می کند که این محصول ۱۰۰ درصد یا حداقل ۹۵ درصد ارگانیک می باشد.

برای آشنایی با گواهی نامه ارگانیک این مقاله را بخوانید:

یک محصول ارگانیک از یک کشاورزی ارگانیک و یا دامداری ارگانیک به ارمغان می آید

کشاورزی ارگانیک به کشاورزی می گوییم:

  • از آفت کش و سموم استفاده نمیکند
  • از کود شیمیایی استفاده نمی کندو از کمپوست استفاده می کند

خواص و مزایای استفاده از محصولات ارگانیک

انجمن تغذیه آمریکا بر این باور است که سطح ویتامین ها، و آنتی اکسیدان های و مواد معدنی موجود در محصولات ارگانیک بسیار بیشتر است.

همچنین تحقیقات نشان داده که محصولات کشاورزی ارگانیک دارای سطوح پایین تری نیترات دارند، مقادیر بالای نیترات خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهد.

محصولات ارگانیک اغلب تازه تر هستند چون در تهیه آن ها از مواد نگهدارنده که طول عمرشان را بیشتر می کند استفاده نشده است.

محصولات ارگانیک دارای سینولئیک اسید بیشتری هستند که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید می باشد.

بسیاری از والدین معتقدند که محصولات ارگانیک چون آفت کش ندارند و از سموم شیمیایی استفاده نشده اند برای تغذیه نوزادان و کودکان مناسب تر هستند.

موانع و مشکلات تولید محصولات ارگانیک

همیشه مخالفین یک موضوع در مقابل موافقین یک موضوع قرار میگیرند و فرقی نمی کند مسئله چیست؟! و منتقد خودش را دارد. حتی همین مسئله …. ساید شما بگویید که محصولات ارگانیک برای چه باید مخالف داشته باشد ! به این مثال کوتاه توجه کنید…. به‌عنوان مثال، برخی معتقدند دلایل زیادی مبنی بر مفیدتر بودن محصولات ارگانیک وجود ندارد و بالاتر بودن سطح چند ماده مغذی در این محصولات دلیلی بر مفیدتر بودن این محصولات گردد نیست.برای مثال به بررسی یک نمونه ای اشاره می‌شود که به تازگی انجام گرفته است و نشان داد شیرهایی که به روش ارگانیک به‌دست می‌آیند، حاوی میزان بالاتری اسیدهای چرب کوتاه‌ زنجیر امگا ۳ هستند، اما در کل، این اسیدهای چرب کوتاه‌ زنجیر، مزیت بیشتری به انواع بلند زنجیر که در روغن ماهی‌ها وجود دارد، برای سلامت ندارند.

مدافعان، در مقابل می‌گویند وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در شیر به خودی خود اتفاق مثبتی است حتی اگر مزیتی نسبت به روغن ماهی‌ها که از منابع متداول امگا ۳ هستند، نداشته باشد. پژوهش‌های اخیر دانشمندان اروپایی در مورد گوجه‌ فرنگی‌ها و سیب‌های فرایند شده‌ای که به روش ارگانیک تولید می‌شوند هم نشان داده است این محصولات تماما از نظر مقدار مواد مغذی و همچنین کیفیت ریزمغذی‌ها در سطح بالاتری نسبت به انواع غیرارگانیک می باشد. چون در پرورش محصولات ارگانیک از آفت‌کش‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده نمی‌شود ممکن است مقادیر کمی باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک از جمله لیستریا، سالمونلا و E.coli بر روی آن‌ها رشد کند که می‌توانند باعث ایجاد بیماری در انسان شوند.

بعضی از مشکلات تولید محصولات ارگانیک عبارت :

  • هزینه تولید محصولات ارگانیک به نسبت بیشتر است و در نتیجه محصولا ارگانیک گران تر است
  • محصول ارگانیک را نمی‌توان در همه‌ی فصول سال داشت چرا که به صورت مصنوعی رشد نمی‌کنند. در نتیجه پرتقال را فقط در زمستان و انبه را فقط در تابستان می‌توانید پیدا کنید.
  • با استفاده از تولید محصولات ارگانیک نمی‌توان پاسخگوی نیاز همه باشیم.
  • هنگامی که برای رشد گیاهان از روش‌های غیر شیمیایی استفاده می‌شود باید زمان و دقت بیشتری برای پرورش گیاه صرف شود. البته اگر هزینه‌ی مواد مغذی که به جای کود و محلول‌های مغذی استفاده می‌شوند را نادیده بگیریم. پس در نهایت روبه‌رو شدن با یک قیمت بالا نسبت به محصولات معمولی چیز چندان عجیبی نیست.
  • محصولات ارگانیک محصولاتی نیستند که شما بتوانید در هر جا آن‌ها را پیدا کنید. برای اطمینان از اصالت آنها باید به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید تا بتوانید مطمئن خرید کنید
  • به دلیل این که در طول کاشت، پرورش و تولید این گونه محصولات از مواد نگهدارنده و افزودنی های شیمیایی استفاده نمی‌شود پس نمی‌توان آنها را برای مدت زیادی تازه نگه داشت و حداکثر زمان برای نگهداری این محصولات یک هفته است.
  • پرورش محصولات ارگانیک کار بسیار دشواری است. به‌عنوان مثال یک کشاورز در حالت معمولی برای از بین بردن علف‌های هرز زمین خود می‌تواند از مواد شیمیایی استفاده کند ولی در کشاورزی ارگانیک امکان انجام این کار را ندارد. همچنین برای تامین مواد مورد نیاز گیاهان باید از مواد معدنی و مغذی گوناگونی استفاده شود که ممکن است میزان دسترسی و استفاده از آنها مشکل باشد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *